Tips til at lave en god webshop

At lave en webshop er ikke nogen lille opgave. Det kræver en masse planlægning og arbejde. Man skal ikke blot have en ide, til hvad man vil sælge, skaffe kunder og have en masse teknisk knowhow. Man skal også huske at lave regnskab, stå for sikkerheden og have styr på betalingsløsningerne.

Man kan nemt miste overblikket og ende med at det hele går i kludder. Derfor bør man altid planlægge, hvad man har tænkt sig, at gøre før man går i gang. Men når først det hele er på plads, er man klar til at finde et godt webhotel og komme i gang. Men hvordan styrer man så den webbutik ordentligt?

Her er en række tips og gode råd til hvordan du får mest ud af din webshop.

 

Giv kunden en gnidningsfri oplevelse

Når en potentiel kunde kommer ind på din side, skal han lynhurtig kunne skabe sig et overblik over, hvad der er til rådighed. En tommelfingerregel siger at, du kun har omkring 10 sekunder til at overbevis kunden om at han bør blive. Derfor er det af yderste vigtighed at din butik klart afspejler, hvad det er du sælger og at det er sat pænt op.

Webhotellet UnoEuro er et rigtigt godt eksempel på en side, hvor tingene er sat ordentligt op. Se selv her.

 

Sørg for et lækkert design til webshoppen

Hvis butikken og produktet er sat lækkert op, kan det gøre en hel verden til forskel. Der er ingen, der gider bruge en masse penge i en rodebutik, hvor alt flyder til højre og venstre. Det samme gør sig gældende i en webshop.

Sørg for at tingene er stillet tydeligt op, og at de ting du helst vil fange kundens interesse med, er fremhævet på en ordentlig måde. Brug forskellige skrifttyper, og sørg for at have ordentligt billeder af din produkter. Det kan nemt ses, hvis du bare har snuppet et par billeder med din iPhone, og det er ikke ligefrem noget der imponerer. Til farvetemaet kan det anbefales, at du følger årstiderne, så der kommer lidt variation på shoppen.

 

Få udtalelser fra kunderne

En helt fantastisk måde at skaffe nye kunder på, er ved at få udtalelser fra de tidligere. Hvis man ser den ene gode udtalelse efter den anden, bliver man hurtigt overbevist om, at dette er en butik man bør shoppe i. Du kan med fordel lade de bedste udtalelser stå på forsiden, hvor alle kan se dem. Du skaber tryghed og forvisser kunden om at du har en seriøs butik, hvor der er styr på tingene.

Allerbedst er det dog hvis du benytter en ekstern side til dine udtalelser. Sider som Pricerunner, trustpilot og mange flere. Det er ofte, der potentielle kunder tjekker op på de sider, de handler på, så hvis du har styr på dem, er du godt på vej.

 

Kundeservice frem for alt

Hvis der går noget galt i processen og en kunde f.eks. ikke har modtaget et produkt, så gå altid til værket med devisen: ”Kunden har altid ret”. Hvis kunden føler, at du er på hans side, vil han være langt mere tilbøjelig til at handle hos dig igen, trods en uheldig oplevelse.

En utilfreds kunde, kan betyde dårlige anmeldelser og et skidt ry online. En enkelt skader måske ikke, men der er ikke noget mere belastende end den første gang, man får en stjerne ud af fem. Så sørg for at være høflig og hjælpsom overfor selv de mest belastende kunder.

Er kunden utilfreds med produkter eller noget i den retning, så refunder hele beløbet med det samme. Det vil give kunden en tilfredshedsfølelse. Måske var i ikke helt enige om produktet, men du havde stadig en glimrende service. Det er det som gælder i det lange løb.

 

Sørg for at have den bedste sikkerhed

Dette burde være logik for burhøns, men du vil blive chokeret over, hvor ofte man oplever webshops, der ikke har styr på den mest basale sikkerhed. Dette kan ende katastrofalt. En undersøgelse har vist, at hver anden webshop i Danmark har en eller flere alvorlige sikkerhedsfejl. Det er ikke ligefrem noget der skaber tryghed hos dine kunder, så sørg for at have styr på det.

Det anbefales at du anvender en professionel leverandør, når du skal lave webshop. På den måde kan du sikre dig, at der er den optimale kontrol og at sikkerheden er i orden.

 

Læs selv mere

Dette er bare et lille udpluk af de mange forskellige måder, hvorpå du kan gøre din webshop bedre. Der er så mange teknikker og tips, at man hurtigt kan blive helt forpustet. Men gå evt. en tur på Google og se hvad der er tilgængeligt. Du vil sikkert kunne finde noget, der er brugbart, så din webshop kan vokse sig stor og stærk.

Skriv en kommentar