Stabilitet og hvorfor det er vigtigt hos et webhotel

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man står og skal vælge et webhotel. Der er de helt åbenlyse ting som pris, kundeservice og naturligvis hvad man får for sine penge. Det svinger nemlig helt utrolig meget fra hotel til hotel.

Der findes discount webhoteller, der forsøger at slippe afsted med de mest forfærdelige ting. De kræver måske overpris for dårlig service, langsomme hastigheder og alt for mange brugere proppet ned på en enkelt lille server.

Skrækhistorier vil man nok kunne finde hos de fleste, der har prøvet at lave en hjemmeside. Men det betyder dog ikke, at alle billige webhoteller er nogle svindlere, som kun er ude efter ens penge. Et godt eksempel på et fint webhotel, der samtidig er meget billigt er UnoEuro. De har gjort en indsats for at kunne konkurrere med de store udbydere. Det har betydet at de leverer en fantastisk service, for ganske få penge. De leverer varen og sørger for at det altid virker. Især deres gode stabilitet har kunderne bidt mærke i. Prøv selv at læse mere på www.unoeuro.com, måske er der noget for dig.

Men hvorfor er stabilitet så vigtigt? Gør det noget at der er en smule downtime nu og da? Hvad forskel gør det om der er 99% eller 97% uptime, det er jo bare et par procent, ikke?

For at få et svar på disse spørgsmål bør du læse med her.

 

Overvågning og downtime

Et godt webhotel har døgnovervågning på deres systemer, der sørger for, at du som kunde, oplever mindst mulig downtime. Hvis der er er meget downtime eller andre driftsmæssige problemer, ved udbyderen af webhotellet da godt, at de snart vil blive oversvømmet med supportanmodninger fra utilfredse kunder, der ikke kan forstå hvorfor deres side er nede.

Naturligvis er der en smule downtime nu og da på grund af vedligehold. Det kan man simpelthen ikke undgå, og det gør heller ikke noget. Men det er vigtigt at webhotellet sørger for at det er så lidt som muligt.

Men hvor meget downtime er så for meget? Som sagt før, så er 99% eller 97% næsten det samme. Betyder 2% virkelig så ufatteligt meget? Det korte svar er ja, det gør det faktisk. 2% downtime er fuldstændigt vanvittigt når det kommer til webhoteller, for downtime er tid, hvor dine kunder ikke kan komme til at bruge din butik eller andre services, som du udbyder på din hjemmeside.

Lad os prøve at sætte det helt enkelt op. Der er 24 timer på et søgn. Det er 1440 minutter. 1 procent at 1440 er 14,4 minutter. Et kvarter. Det lyder jo ikke af ret meget. Mon ikke man kunne overleve det. Men hvad så hvis det er 2 procent. Så er vi pludselig oppe på en halv time i døgnet. Nu begynder det at løbe op. På en uge vil det betyde over 3 timers downtime. Det kan mærkes på omsætningen, når ens kunder pludselig ikke kan benytte ens butik. Der skal bare være en eller to større kunder, der må gå forgæves, før man virkelig kan mærke en forskel. Mend et slutter ikke her. Prøv at gange de 3,3 timer op på et helt år. Så løber det pludselig op på 171 timer, eller 7 hele døgn.

Det gør en kæmpe forskel om det er 99% eller 97%. Havde det været 99% uptime, ville man kunne have nøjedes med 87 timers downtime, eller 3,6 døgn. Det er altså en halv uge mindre downtime.

En tommelfingerregel siger at man ALDRIG må vælge et webhotel med under 99% downtime, og allerhelst skal de have over 99,5% uptime.

 

Sørg for at vælge det rigtigt webhotel

Det kan da give stof til eftertanke. Så sørg for at vælge et webhotel, der går meget op i stabil forbindelse og minimal downtime. Det betaler sig i det lange løb, selvom det måske kan virke som bagateller. Med UnoEuro kan du ikke gå helt galt i byen, da de lover 99.99% uptime. Det betyder at du har max 10 minutters downtime på en uge. Så bliver det da ikke meget bedre.

Skriv en kommentar