Hvad er SEO for noget?

Godt indhold på din hjemmeside lokker folk til at indsætte links dertil på deres blogs egne og sider, og viser derfor Google, at din hjemmeside er interessant og relevant. Dette medfører, at du får en bedre rangering på Googles søgeresultater, fordi Google gerne vil vise de mest relevante sider højest oppe. Så enkelt kan det siges.

 

Hvordan rangerer Google hjemmesider?

Google placerer de mest relevante sider i toppen af søgningerne, så det er din opgave at skabe en hjemmeside, der er både relevant og interessant. Dette involverer blandt andet at skrive indhold, som andre finder hjælpsomt, eller på anden måde brugbart, for brugbart indhold deles på blogs, Twitter og mange andre steder. Med tiden opfanger Google disse relevanssignaler og belønner det gode indhold med en bedre søgeplacering.

 

Tre simple trin til at få en bedre placering

  1. Skriv fantastisk og brugbart indhold, der indeholder ord og sætninger som folk, der køber dine produkter eller services ofte benytter.
  2. Gør det nemt for folk, at dele og linke til dit indhold.
  3. Bliv ved med at gøre det!

Search Engine Optimizing eller SEO er simpelthen den aktivitet der gør, at din hjemmeside bliver fundet på søgemaskinerne, så længe den indeholder ord, sætninger og generelt indhold, der er relevant for det, den skal sælge. På mange måder er SEO bare kvalitetskontrol for hjemmesider. Når det så er sagt, så er der næppe noget, der er så misforstået for udefrakommende som SEO.

Hvis du spørger nogle SEO virksomheder om SEO, vil de helt sikker begynde at blænde dig med videnskabelige udtryk og nærmest forsøge, at forklare det hele som værende noget magisk. Spørg hvad SEO er og adskillige timer senere er du ikke blevet spor klogere. Snarere tværtimod. Sådan bør det ikke være. Folk har ret til at vide, hvad det er firmaerne gør for dem og hvorfor. Man skal se lyspæren blinke, når det pludselig går op for dem.

 

Hvordan får jeg så links til min side?

Links er eget vigtigt, men du må endelig ikke forveksle kvalitet og kvantitet. Links og kvalitet hænger tæt sammen. Det er altafgørende at du forstår, at godt indhold i sig selv kan forøge dine chancer for, at sikre dig naturlige links fra relevante sider. Disse links er de mest værdifulde og vil give dig de bedste resultater.

Kort sagt hvis du har indhold, der er værd at linke til, så er der en reel chance for, at det sker af sig selv med tiden. Gode hjemmesider linker jo ikke til dårligt indhold, vel?

 

Opsummering

Gør dit forarbejde og lær hvad der er relevant for de potentielle kunder, som du søger. Skab en god side, skab indhold som folk behøver og gør det nemt for dem at dele det. Hvis du får styr på disse ting, vil du snart se trafikken til din side forøges.

Skriv en kommentar