Gode råd til dit nye domæne

Som så mange andre danskere før dig, har du sikker haft lysten til at lave en hjemmeside. Placere dit personlige fingeraftryk på det gigantiske internet. Det kan være, at du har et brændende ønske om at lave en webshop, hvor du kan sælger et godt produkt. Du har måske endda allerede ideen, og mangler bare lige det sidste for at komme i gang. Det kan også være, at du har en fritidsinteresse eller hobby, som du er rigtigt god til. Det vil du da gerne dele med verden. Give gode råd og tips, måske vejledninger og lignende. Så er en blog det helt rigtige til dig.

Fælles for disse ting er, at du skal have lavet en hjemmeside. Der er naturligvis masser af gratis ting man kan benytte. Tusinder af udbydere tilbyder gratis blogs, men der forsvinder den jo bare i mylderet. Du vil have dig et personligt domæne, et der siger noget om dig og det du tilbyder.

Men hvordan kommer man i gang med det? Læs med her.

 

Find et fornuftigt webhotel

Hvis du ikke bare vil have en gratis blog, med et navn der er umuligt at huske, så er der ikke andet for end, at få købt dig et domæne. Dette kan gøre igennem et af de mange webhoteller, der findes i Danmark. Men hvilket skal man så vælge?

Det kan være en møjsommelig proces, at finde det helt rigtige webhotel, men hvis du er helt nybegynder, kan det kun anbefales, at du går efter en af de billigere løsninger. Et billigt webhotel ikke nødvendigvis en dårlig løsning, selvom det umiddelbart godt kan lyde lidt discountagtigt. Der findes dog flere rigtigt gode webhoteller, der tilbyder domæner og hosting for ca. 10 kr. om måneden. Klik f.eks. her og se hvad det kan koste. Naturligvis kommer der lige lidt oprettelse, da du jo også skal betale for domænet.

De fleste webhoteller tilbyder flere forskellige løsninger og pakker, men du vil næppe behøve mere end de mest basale. Disse indeholder typisk 5GB plads, fri webmail, 1-kliks opsætning af din side og effektiv virusbeskyttelse. Derudover tager de løbende backup af alle serverne, så din side er beskyttet.

 

Ting du bør være opmærksom på

Det er vigtigt at du tænker dig om, når du skal vælge dit nye domænenavn. Det skal ikke bare være noget, der forsvinder i mængden, men samtidig er det også afgørende, at du ikke tager noget, der ligger for tæt op af etablerede brands. Det kan nemlig skaffe dig en masse ballade på halsen.

Den helt store trend blandt mange nyoprettede webshops er at benytte et lille ”i” foran navnet. F.eks. iProdukt. Det er direkte tyvstjålet fra Apples iPad og iPhone, og er dermed en brud på deres copyright. Hvis du skulle være så uheldig (eller dum) at have gjort det, så kan du roligt regne med snart at blive kontaktet af enten en advokat eller Apples juridiske afdeling. Det kan være en pæn anmodning om at ændre navnet, men det kan også være et sagsanlæg. Så vær forsigtigt.

En god tommelfingerregel når det kommer til at navngive dit nye domæne er at benytte et kort og enkelt navn. Undgå lange komplicerede navne, med bindestreger og specialtegn. Tal bør også helst udgås, medmindre det er en specifik del af dit brand.

 

Det er bare med at komme i gang

Det kan måske lyde helt skræmmende, at skulle i gang med den nye hjemmeside, men det er virkelig ikke så slemt. Med en CMS som WordPress kan du være i gang på få minutter, og når først du har lært det, vil du med garanti være hooked og godt i gang med at lave din hjemmeside. Din verden bliver aldrig den samme igen, for du har taget dine første spæde skridt ind i en verden, der er langt større end noget, du nogensinde har kunnet forestille dig.

God fornøjelse.

Skriv en kommentar